קווים לדמותו של הגרפיקאי

Freelancer post
המעצב/הגרפיקאיהאידיאלי, האולטמטיביקווים לדמותו

זהו…. סיימנו לימודים/קורסים של לימודי העיצוב, אלו לבטח צעדים מרגשים מלאי התלהבות והתלבטויות בצעדים הראשונים בתחום ובשוק העבודהברי המזל ימצאו עבודה וישתלבו בעולם הפרסום או המדיה כחלק משוק מחפשי העבודה.

"אתם רק חושבים שסיימתם ללמוד" אמר לנו פעם המורה לעיצובאז זהו שלא "רק עכשיו מתחילה הלמידה האמיתית, כי ההתנסות היא הדבר האמיתי"…….מתוך קווים לדמותויגאל לוי/זמן דיגיטלי מכללת מנטור.

מתוך כך מתבקשת השאלה? מה יכול להפוך מעצב שזה עתה סיים את לימודיו "למצליח". האם הלימודים/תואר או תיק העבודות הוא הקובע? האם הכישרון? האם המזל? או אולי קשרים טובים? הם המפתח להיותו אומן מצליח בתחומואין מדובר בנוסחאת פלאים המקצרת את התהליך להצלחה. "התמדה וכישרון" היא הנוסחה העשוייה להביא לייעד הנכסף המכונה גרפיקאי/מעצב מצליח !!!

התמדההיכולת להתמיד בעבודה קשה לאורך זמן הוא מצרך חשוב! דרושה שאפתנות, חריצות, מסירות, הקרבה, משמעת, נחישות וסבלנות רבהכמובן חלק מתכונות אלו נרכשות ותלויות ברצון חזק וטוב. "בעל מקצוע טוב הוא בעל מחשבה ארוכת טווח".

"כי אמן נולד עם כשרון להיות אמן ואין ביה"ס/מכללה שיכולה לעשותו "אומן".

כישרוןכישרונו של המעצב נבחן ביכולתו לתרגם את רעיונותיו לשפה החזותית וביצירתיות של הגרפיקאי/מעצב. היכולת לעצב במגוון סגנונות, לשפוט ולהעריך עבודות שלו ושל אחרים. ללמוד ולספוג השפעה מהטובים בתחום.

ידעלידע משקל רב ביכולת, תחום העיצוב הוא תחום רחב, כמעט אין סופי. הדורש שינויים תכופים בסגנונות ובאופנות העיצוב, שידרוגים ועזרים המחייבים "אצבע על הדופק". לאלה שאינם רוצים להשאר מאחור, חייבים להשקיע בהרחבת אופקיהם, בסקרנות ובשאיפה להעשיר ולדעת כמה שיותר…..דבר הדורש גם אימון וגם שינון "האימון הוא העושה את האומן" ומאפשר לו יכולות טכניות הלכה למעשה.

מקצוענותהוא פועל יוצא של כישרון, התמדה ויכולת. חשוב לציין יש הבדל בין מקצוענות למקצועיות. מקצוענות היא תוצר של בגרות. מקצועיות היא כלל הידע והניסיון שנצברו. הדבר שמבדיל את ה"מקצוען" מה"מקצועי" הם הסטנדרטים הגבוהים וחסרי הפשרות לבצע עבודה ברמה גבוהה ואיכותית.

לסיכום,
כפי שידוע לכולנו מצב התעסוקה בארצנו מדאיג, במיוחד למעצבים/גרפיקאים חדשים וחסרי ניסיון ובהחלט אינה פוסחת גם על המנוסים שבהם. לרוב, מעסיקים רבים אינם פותחים דלת לבוגרים חסרי ניסיון ויש לא מעט מקרים בהם עובדים מוכשרים ומקצועיים פוטרו מעבודותם על רקע יחסים בלתי תקינים. דבר המקשה עליהם לחזור שוב למעגל העבודה. דרישות המעסיקים כיום מחייבת להיות אשפים בתחום. גרפיקאי/מעצב צריך להיות בעל ידע רחב וכמעט אין סופי, בעל כישרון, בעל התמדה, מקצוענות ומקצועיות. יש שיאמרו ובצדק שבתאוריה הכל נכון ויפה….אך בחיים האמיתיים הכל עובד אחרת, הרי אין ממש גרפיקאי או מעצב עם כל התכונות האלה, לחלק גדול מאיתנו יש רק חלק אחד או שניים מהתכונות הנדרשות….. ובכל זאת איך מצליחים? כי הרי מה בסך הכל אנו רוצים, לעבוד בעבודה שאנו אוהבים וטובים בה. להתפרנס בכבוד, להתקדם, להצליח ואפילו שמישהוא יתלהב מהעבודות הכשרוניות שלנו….

האם זה יותר מידי……..?